Installation av Infrakulvert, Weholite
Installation av Weholite kulvert i VallastadenInstallation av Weholite kulvert i Vallastaden

Teknologi som klarar tuff hantering

Tekonologin Weholite klarar tuff hantering och svåra installationsförhållanden med bästa möjliga säkerhetsmarginal. Lösningen kan användas till infrakulvert, vid traditionell förläggning under mark, för relining och vid marin förläggning.

Weholiteteknologin som började utvecklas redan 1983 har löst problem vid stora projekt och installationer över hela världen. Anledningen är enkel; Weholite är ett av få rör i världen som kan tillverkas i dimensioner upp till 3,5 meter och hur långa som helst. Dessutom nästan i vilken färg du vill. Rör och delar skräddarsys för varje specifikt projekt. Därför är möjligheterna stora.

Enkelt uttryckt är Weholite ett PE-strukturväggsrör med slät in- och utsida. Röret lämpar sig för internt tryck upp till 2 bar. Det har alla tekniska fördelar som motsvarande homogena PE-rör. Men mycket lägre vikt.

Vid produktion av infrakulvert prefabriceras längderna hos Uponor och levereras med mediarören färdiginstallerade. Ett tillvägagångssätt som möjliggör snabb och kostnadseffektiv installation.